Новият вкус на вкъщи

Опитахте ли вече вкусовете, които кухнята на „Тиганъ“ обича?

„Един тиган е достатъчен и можеш да нахраниш армия“, казват любимите ни баби и едва ли имат предвид историята, оставила любопитна следа във френския град Брезие, където вече близо 50 години се организира Фестивал на омлета. Тази кулинарна традиция, започнала пред 1973 г., се свързва с Наполеон Бонапарт, който бил така впечатлен от вкуса на ястието, че поръчал на местен готвач всички яйца в града да се съберат и сготвят на огромен омлет за цялата му армия. Любимите ни баби едва ли са чували тази случка за града в Южна Франция, но затова пък много добре знаят как да овкусят всяка хапка, подправките и историята на домашната кухня. Ние обичаме това наследство на богатия вкус. Наричаме го Вкус на вкъщи. С това послание започва историята на най-новото кулинарно изкушение във Варна.

Казват, че в добрата кухня има поне три тигана. Сега си представете история за вкусове, създавани от приятели за приятели вече 22 години в пет ресторанта под марката БМ… и с много тигани. В този богат опит тиганът намира ново място в модерна концепция за традиционните български вкусове и бързото хранене. „Тиганъ“ е новото място на Варна за бърза храна с домашен вкус. Спомен за традицията, пазена с години в тигана на баба, приготвяла пухкави мекици за закуска. Любимите ни баби не знаят какво е брънч, но знаят, че хубавото тесто става с качествени продукти.

„Тиганъ“ отвори на „Драгоман“ №25 срещу Адвокатската градинка. Менюто е изкушаващо  –  ястията са различни, за всеки ден и за всеки вкус – от закуска до вечеря, от зеленчуци до месо, от салата до десерт. Времето е апетитно от 8:00 до 19:00 часа всеки работен ден и от 8:00 до 16:00 в събота. В неделя тиганът ще почива.

До 11:30 предлагаме закуска от детството – мекички, домашно приготвена баница, палачинки, разбира се и топли напитки. Веднага след това от кухнята, в топла и в студена витрина, излиза обядът. Всеки ден рецептите са различни, но стилът е един: винаги минимум три различни салати, три вида супи – безмесна, месна и рибена; за основно изборът е още по-голям – вегетариански предложения, поне шест други ястия с месо, барбекю и задължително риба. Вкусът на печено в „Тиганъ“ идва от висок клас барбекю, марка „Наполеон“, което поддържа температурата толкова висока, че месото да е равномерно изпечено, добре запечатано отвън и сочно отвътре. „Тиганъ“ ще ви предложи храна както в уютната си атмосфера, така и удобно опакована за вкъщи. Между 17:00 и 19:00 часа цената на всички ястия от менюто за деня е с добър процент отстъпка. След 15:00 часа е времето за бърз вкусен следобед: традиционни и модерни аламинути, сандвичи и омлети.

„Тиганъ“ е кулинарна история и традиция. Всичко, което минава през него, има различен и богат вкус. „Тиганъ“  е усещане за домашна кухня. Вкус, който помним от детството. „Нашият „Тиганъ“ е концепция за домашна храна, в която бързото хранене е свързано с бързото време за приготвяне на менюто, но от друга страна носи продължителната наслада от вкуса тук. В динамиката на забързания ден е важно да дадем на клиентите си онова усещане за сладост, което ще забави темпото им, дори в рамките на една закуска или един обяд“.

Тиганът е не само част от бранда и кухнята. Ще го откриете и в декора, и в сервиза. Почти всички ястия се поднасят в тиганчета. Стил, който БМ използват в ресторантите си и който се харесва от гостите им. Освен тигана, като елемент на сервиза, любимият на мнозина бранд пренася в кухнята на „Тиганъ“ своите емблематични свежи салати, но в различен грамаж. Всички десерти в сладката витрина се приготвят по рецепти, създавани от БМ.

Казват, че всяка добра кухня има поне три различни тигана. А в „Тиганъ“ имаме и повече… тигани.

Хапваш вкусно! На Тиганъ!

Новини от тигана следете във Facebook и в Instagram

 

Варна, ул. „Драгоман“ 25
понеделник – петък: от 8:00 до 19:00 ч.
събота: от 9:00 до 16:00 ч.
неделя: почивен ден
.
Варна, бул. „Чаталджа“ 35В
понеделник – петък: от 8:00 до 20:00 ч.
събота: от 8:00 до 18:00 ч.
неделя: почивен ден

„Можете да карамелизирате хрупкава коричка в чугунен тиган по начин, който никога не бихте постигнали в плоска тава.” Казва го Шарлът Друкман, автор на книга за съдовете в кухнята, харизматичен глас в кулинарията с нейните хумористични цитати. И ние като нея сме пристрастени към съдовете в нашата кухня, особено силно към тиганите, защото в тях създаваме най-добрите тайни за храната. Тайни, които споделяме от понеделник до събота за закуска, обяд и за вечеря.