Начало Основни ястия с месо Стек с винен сос и боровинки

Стек с винен сос и боровинки

Снимка на Стек с винен сос и боровинки

  • Готово след 60 минути
  • 2 порции

ПРОДУКТИ

  •  
  •      телешко месо - 2 стека
  • масло - 60 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вино - около 1 ч.ч. червено
  • лук - 1 глава 
  • чесън - 6 скилиди
  • розмарин -няколко стръка 
  • боровинки - около 1/2 ч.ч.
  • сос Уорчестър - с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз 
  • босилек
  • мащерка
  •       риган  
  •   
  •  

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Измийте и подсушете телешкото, наръсете го със сол и черен пипер от всички страни и сложете стековете да се изпържат равномерно в сгорещените масло и олио. Може да го изпечете и върху грил тиган.


Щом са готови, се вадят, а в съда се сипва виното и съдът се деглазира. В отделен съд загрейте малко мазнина и запържете стръкчетата естрагон, мащерка и смления чесън. След тях добавете накълцания лук. 

Когато и той се карамелизира, добавете брашното, бъркайте и сипете предварително леко намачканите боровинки. 

Бъркайте и оставете да се задушат. Долейте малко от прецеденото при нужда вино, сос Уорчестър и всички останали подправки. 

Щом сосът се хомогенизира, е готов. Поднесете стековете, поляни с винения сос с боровинки.

 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче