Начало Основни ястия с месо Родопско вретено

Родопско вретено

Снимка на Родопско вретено

ПРОДУКТИ

  •  
  • 1 кг кайма смес
  • 7 бр. яйца
  • 150 г моркови
  • 400 г стерилизирани краставички
  • 200 г хляб
  • 200 мл олио
  • 350 г галета
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Хлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Измесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане прекалено мека, се добавят 2-3 с.л. галета и се овкусява с още сол.
В отделни съдове се сваряват 2 бр. яйца, морковите и краставичките. Настъргват се на едро (желателно е след като краставиците се настържат, да се изстискат от водата) и се смесват. Добавя се нарязания магданоз и се поръсва с останалия черен пипер и сол. Каймата се измесва и от нея се оформя голямо кебапче с грамаж около 120 г, разплесква се и в средата се слага 1 с.л. от плънката. Загъва се и се оформя на вретено. Овалва се в галетата, а после в останалите разбити яйца. Пържи се продължително в загрятото олио.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче