Начало Основни ястия с месо Пилешки шишчета с топено сирене и бира

Пилешки шишчета с топено сирене и бира

Снимка на Пилешки шишчета с топено сирене и бира

ПРОДУКТИ

  •  
  •       пилешко филе - около 600 г
  • лук - 2 глави
  • бира - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • пушено сирене - около 200 г
  • печурки - 300 г
  • олио - 50 мл
  • картофи -5- 6 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Пилешкото месо се нарязва на парчета. Приготвя се марината от бирата, нарязания лук, пасирания чесън и черния пипер. Месото се оставя в маринатата за 2 часа. 

Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Гъбите се измиват и се срязват наполовина, а топеното сирене – на колелца. 

На шишчета, потопени в мазнина, се нанизват, като се редуват, парченца месо, топено сирене, картоф и печурка. Шишчетата се напръскват с олио и се пекат на скара.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче