Начало Основни ястия с месо Мариновано агнешко на скара

Мариновано агнешко на скара

Снимка на Мариновано агнешко на скара

  • Готово след 80 мин
  • 4 порции

ПРОДУКТИ

  •  
  •      агнешко месо - котлети 1 кг.
  • зехтин - 100 мл.
  • риган - 1 ч. л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган за сотиране, докато леко заврят. Варят се няколко минути и се махат от котлона. Слагат се и котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата. Мариноват се около  3 часа, като котлетите се обръщат от време на време. Котлетите се изваждат и овкусяват от двете страни със сол и пипер. Печат се на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Котлетите се обръщат, като от време на време се поливат с марината.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче